Zondagmiddag om de zes weken
Van 14.30 uur tot 16.00 uur
Sluiten
Laan te Rhijnhof 4,
2332 HZ Leiden
Zondagmiddag om de zes weken
14.30 - 16.00 uur
info@nabestaandencafeleiden.nl
  • Rouwen is iets dat bij
    het leven hoort

    Het nabestaandencafé is een café waar themabijeenkomsten plaats vinden voor mensen die een naaste hebben verloren.

Thema's


02-06-2024
14:30
De achterkant van rouw
We zeggen vaak dat rouw de achterkant van liefde ...     lees meer

We zeggen vaak dat rouw de achterkant van liefde is. En dat het daarom ook zo pijnlijk is als die (ge)liefde jou ontbreekt. als we kijken naar de achterkant van rouw, komen we dan opnieuw uit bij die liefde? Bij het leven? We gaan het hebben over de liefde voor je dierbare én de verbinding met jezelf. Met Nic Oosterveer (levensbegeleider Thuisvaart)


07-07-2024
14:30
De kracht van poëzie bij rouw
Tijdens een wandeling over begraafplaats Rhijnhof...     lees meer

Tijdens een wandeling over begraafplaats Rhijnhof zullen we regelmatig stil staan met gedichten en muziek. Laat je raken door de kracht van poëzie. Deze middag is helaas minder geschikt voor minder validen. Met Guus Wakelkamp (Humanitas Rijnland)


01-09-2024
14:30
Rouwen met je kinderen
Net als volwassenen rouwen kinderen ook allemaal ...     lees meer

Net als volwassenen rouwen kinderen ook allemaal op hun eigen manier. Als ouder kun je de rouw en het verdriet niet voor ze oplossen. Wat kun je wel doen? En wanneer moet je je zorgen maken? Hoe geef je ruimte aan het rouwen van je kinderen terwijl je zelf nauwelijks weet hoe je verder moet? En hoe kun je samen het rouwen vorm geven? Allemaal vragen waarop we samen met Anne Remijn (praktijk Eb en Vloed) zoeken naar antwoorden.


06-10-2024
14:30
Wat doet rouw met je lichaam?
Rouwen doe je niet alleen met je hoofd. Je lichaa...     lees meer

Rouwen doe je niet alleen met je hoofd. Je lichaam rouwt net zo hard mee. Vaak is het zo dat hoe minder aandacht je geeft aan je lijf, des te harder deze begint te roepen in de vorm van pijn, vastzitten en moeheid. We gaan verkennen welke lichamelijke klachten vaak voorkomen in rouw en wat je lichaam daarmee wil zeggen. Met Nelleke van der Oord (Humanitas Rijnland)


10-11-2024
14:30
Lastige gevoelens bij rouw
In rouw word je vaak overspoeld door emoties en g...     lees meer

In rouw word je vaak overspoeld door emoties en gevoelens. Verdriet is een belangrijke en ook de meest geaccepteeerde emotie. Lastiger zijn gevoelens van boosheid, schuld, angst en opluchting. Het komt zeker ook voor dat gevoelens tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld vrede hebben met het einde van een ziekbed en tegelijk boosheid dat het zo moest lopen. Die tegenstrijdigheden zijn ingewikkeld om voor je zelf te erkennen of er over te praten met anderen. We praten hierover met Yelle Nuse (GGZ Rivierduinen).


15-12-2024
14:30
Gelukkig Nieuwjaar?
Rouw en de feestdagen kunnen een complexe combina...     lees meer

Rouw en de feestdagen kunnen een complexe combinatie zijn. De feestdagen zullen altijd anders zijn dan de jaren met je overleden dierbare. En dan volgt nog oud en nieuw. Iedereen wenst elkaar een gelukkig nieuwjaar, kijkt vol verwachting vooruit. Hoe is dat voor jou? Zie jij nieuwe mogelijkheden of sta je vooral nog met je rug naar de toekomst? wat is de betekenis van"gelukkig" op dit moment? en hoe wil jij je nieuwe jaar starten? Met Marjan Vlasveld (Incluzio Bezoekdienst)