Zondagmiddag om de zes weken
Van 14.30 uur tot 16.00 uur
Sluiten
Laan te Rhijnhof 4,
2332 HZ Leiden
Zondagmiddag om de zes weken
14.30 - 16.00 uur
info@nabestaandencafeleiden.nl
  • Rouwen is iets dat bij
    het leven hoort

    Het nabestaandencafé is een café waar themabijeenkomsten plaats vinden voor mensen die een naaste hebben verloren.

Steun bij rouw en verlies

                                                                                 

Steun bij rouw en verlies door de bij het Nabestaandencafé Leiden betrokken organisatie

Kwetsbaar ben je als je een ingrijpend verlies hebt meegemaakt. Er is een wond geslagen die veel tijd nodig heeft om te helen. Rouwen is hard werken. Dat vraagt van de omgeving veel geduld, de pijn kunnen aanzien en een luisterend oor. Het Nabestaandencafé Leiden biedt dit luisterend oor en is een plek om te delen over het verlies. Daarnaast zijn er bij de organisaties die betrokken zijn bij dit café ook andere vormen van ondersteuning. Want al moet je zelf leren leven met je verlies en je pijn, je hoeft deze weg niet helemaal alleen af te leggen.

Individuele steun

Onze goed getrainde vrijwilligers bezoeken je regelmatig en gedurende langere tijd (half jaar-jaar) thuis en bieden een luisterend oor voor jouw verlies.

Lotgenotencontact

  • Ontmoetingsgroepen Partnerverlies en Jongvolwassenen (18-35 jaar) – Humanitas Steun bij Verlies en Issoria rouwondersteuning. In een ontmoetingsgroep ga je met lotgenoten onder deskundige begeleiding gedurende acht bijeenkomsten op pad; zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid. We staan op verschillende manieren stil bij ieders verlies en de warboel aan gevoelens die dit met zich mee kan brengen. Wat is de impact van het verlies op je dagelijks bestaan? Hoe kijk je terug? Hoe kun je met het gemis de draad van het leven weer oppakken? Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal. Naast gesprek gebruiken we creatieve werkvormen, gedichten en muziek: https://www.humanitas.nl/afdeling/rijnland/activiteiten/lotgenotengroep-rouw/
  • Bakje Troost – Incluzio Leiden Heb je iemand die je heel dierbaar is (partner, vader, oma, vriendin, …) verloren aan de dood? Zit je vast in je verdriet? Wil je er graag over praten? Voel je welkom in de lotgenotengroep van Bakje Troost! Graag maken wij vooraf kennis. Meedoen en stoppen kan op elk moment: https://leiden-noord.nl/bakkie-troost-in-groenoord-zuid/ stuur een mailtje naar bakjetroost@gmail.com onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.